Heksenblog

Dagboek van een heks. Maar alleen als ik iets te vertellen heb :o)

2.6.06

Gedemotiveerd

Je belooft voor de groep een open feest te organiseren met Litha, midzomernacht, samen met nog twee andere mensen.

Je zoekt een locatie, hebt wilde plannen, organiseert alles tot je enkel nog voor de uiteindelijke uitwerking staat en alles voor de rest in kannen en kruiken is.

En dan, plots, wordt alles afgebroken:
- een workshop mag geen geld kosten (euh... sommige mensen doen iets gratis, de meeste niet, vooral niet als ze de groep niet kennen)
- een locatie mag geen geld kosten (ooit al eens een plek gekend met heel veel gras, waar je niet gestoord wordt, waar je een groot vuur mag aanleggen, waar je ook met 20-30 mensen binnen kunt als het regent, en waar je kan bbq'en, zonder er iets voor te betalen???)
- kinderen en honden moeten erbij kunnen zijn (hey ho, dat mochten we zelf beslissen, maar plotseling niet meer)
- het ritueel mag niet na de bbq zijn want dan hebben mensen al een glaasje op (so? What about Bacchus? En dat betekent ook dat we het ritueel niet in het (schemer)donker kunnen doen zoals gepland.

Dan mag je dus je hele organisatie in de vuilbak smijten en opnieuw beginnen. En dan moet je nog gemotiveerd zijn en "joepie, dank je dat we dit mogen organiseren" roepen... Dan moet je nog in staat zijn om vol energie zo'n dag in goede banen te leiden. Dan moet je nog heppie en blij zijn en vooral niet laten merken dat je het er niet mee eens bent.

Conclusie: eigenlijk mochten wij niet zelf organiseren, wij moesten gewoon bevelen opvolgen. En dat we de bevelen niet kenden, dat is bijzaak, we moesten maar op voorhand bij elk detail gevraagd hebben of dat mocht of niet. Bullshit. Dat was de eerste, maar vooral ook de laatste keer dat ik iets organiseerde!

2 Comments:

Blogger Nathalie said...

heel jammer dat je nu zo verder moet met iets waar je met veel enthousiasme aan bent begonnen.
Ik hoop dat je alsnog een leuke tijd hebt met het feest zelf...!
Kop op meid!

12:20  
Anonymous Anonymous said...

Wow... hoezo moeilijk doen? Da's echt balen zeg (maar helaas herken ik het wel, gelukkig in minder erge mate). Als ze jullie de touwtjes in handen geven, moet ze jullie ook de vrijheid geven. Een paar voorkeuren, okee, dat begrijp ik. Maar eisen gaan stellen... nou ja. Hopelijk weet je er toch nog iets heel erg moois van te maken. Heel veel succes.

16:11  

Post a Comment

<< Home